Members comments:

 =  frumoasa ingropare
Florin Hălălău
[23.Jul.03 19:08]
Am deschis cu inima strinsa poemul. Dar citindu-l, am trait bucuria zborului. Finalul este o incununare. Ma plec!

+ zburatoare
Diana Bălan
[23.Jul.03 19:12]
Si cat mi-as dori eu o ingropare in cer...

Cu mult respect,
Veverita

 =  ciocarlia
Ioana Cheregi
[23.Jul.03 19:21]
Cata bucurie...poti sa ingropi cu un cantec dragostea in cer !

+ Mulțumesc
Adrian Firica
[23.Jul.03 22:29]
Chiar este un act complet de cunoaștere. Are toate "cheile" și poartă și pecetea unei confesiuni, a unei destăinuiri.
Te îndeamnă să meditezi. Să revii. Să te re-vezi.

Mulțumesc!

+ intregul
Motoc Lavinia
[23.Jul.03 22:55]
Si uite asa mi-am calcat peste principiile autoimpuse de instelare, de ce?

"deslusind in simpla numire a zilei intregul" este chintesenta vietii, iar simplitatea cu care sunt spuse adevarurile e de-a dreptul infioratoare.

Mi-ati amintit de multe, domnule Leoveanu!

+ parere
Liviu Nanu
[24.Jul.03 00:30]
Imi permit o umila parere. Textul este deosebit prin simplitate, imagini si metafora. Sugestia zborului din final este as zice aproape desavirsita. Ce cred eu (si repet, este doar o impresie personala) ca-i scade din forta si valoare sint cele 3 gerunzii (calatorind, deslusind, devenind), prea multe pentru un text atit de scurt.
Cu stima,
Anton

 =  >Liviu Nanu
Mihai Leoveanu
[24.Jul.03 15:33]
Gerunziul este singurul mod verbal din limba romana care defineste o actiune neterminata in momentul vorbirii. Ea se poate continua la nesfarsit.Poate si de aceea un volum de versuri de-al meu se intituleaza GERUNZIU - poezii de dragoste. Vezi dara, draga Liviu, ca aglomerarea celor trei gerunzii nu-i intamplatoare. Doar ciocarlia are zborul finit si noi o percepem in fractiuni de secunda...

 =  idealismul german
liviu dascalu
[31.Aug.03 18:59]
De ce nu-mi place aceasta poezie?
1. Cuvantul "absolut" nu-mi spune nimic, poetic vorbind. Intr-un text filosofic apartinand idealismului german, mai ca-i pot gasi o concretizare, desi sunt destui filosofi care il considera doar un flatus vocis.
2. Avand, totusi, in vedere asocierea posibila cu filosofia idealista germana, voi spune ca adevarul absolut, fara dialectica, e tot una cu Nimicul. Fiinta, revelata nemijlocit - "deslusind in simpla numire a zilei intregul" - , este tot una cu Nimicul. Oare insatisfactia mea (poezia nu-mi ofera nimic, sau imi ofera Nimicul?) este literara sau filosofica?
3. O ciocarlie care se ingroapa in cer: metafora asta are un iz mortuar, care e incompatibil cu " dragostea mea,/ cata bucurie poarta ciocarlia". Asta ar fi o judecata de gust. Filosofic insa, metafora mortuara pe care nu o agreez e continuarea fireasca a poeziei Fiintei pure, a Nimicului. Moarte, Nimic, doua ipostaze ale negativitatii.

+ sub faldul simplității
Tudor Negoescu
[01.Sep.03 11:48]
Această chemare a necunoscutului ascunsă sub faldul vitalist al simpității, al bucuriei, ține mai mult de un benefic neoexpresionism cu iz blagian decît de filosofia idealiștilor germani.
O îngropare ca asta ne îndeamnă, paradoxal, să trăim, și dacă se poate, în armonie cu acel anotimp necunoscut, dar ușor perceptibil...
Un poem memorabil

 =  la multi ani!
Ioana Cheregi
[14.Sep.03 22:15]
La Multi Ani!!!
Sa ai parte de multe bucurii,sanatate si inspiratie, ca sa ne bucuri si pe noi cu poeme minunate (cum e si acesta , de exemplu).




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !