Members comments:

 =  cam asa ceva
Dmitri Miticov
[02.Dec.08 21:22]
Mi-as dori o recenzie care sa ma faca sa-mi doresc mult de tot sa citesc o carte, din pacate nu asta este, imi pare foarte rau.
Un inceput foarte abrupt si tehnica asta sintagma-citat-sintagma-citat (unde prin sintagma inteleg un titlu aleatoriu pus unui citat).
Adica, sory, mi se pare mort tipul asta de a face o recenzie, poate ca ramane valabila prin cenaclurile provinciale si obscure. Poate ca-s prea dur si chiar sunt, dar uite eu as incepe cumva de genul:

Adrian Urmanov a chemat la lansarea volumului Sushi o mana de prieteni in curtea unei case din Bucuresti unde i-a servit pe acestia cu mancare gatita de el(?). E un fel de a face o lansare, nu cel mai obisnuit, pentru o carte la care au contribuit cu texte ada gheorghe, ruxandra novac si elena vladareanu (etc., etc.)
dar mai bine despre asta aici, de la un om care-l cunoaste:
http://www.contrafort.md/2007/157-158/1349.html

 =  Dmitri
florin caragiu
[02.Dec.08 22:34]
e faina recenzia lui Alex Cosmescu, mersi, Dmitri. Eu insa am vrut exact ceea ce a iesit, si mi se pare cam stupidut soiul tau de argument... Cenacluri provinciale si obscure zici? n-as prea crede ;))

 =  si multumesc
florin caragiu
[02.Dec.08 23:05]
Dmitri, pentru observatia ca au participat cu texte si alti trei poeti, uitasem sa remarc.

 =  bunavoirea clar-vazatoare: omul cel mai strain iti devine apropiat
Maria Del
[03.Dec.08 17:48]
Mi se intampla mult prea des sa nu imi mai placa sa citesc poezii, cuvantul sa isi piarda melodia aceea interioara pe care nu o da simplul lui sunet, ci sensurile-intentiile in dialogul poet-cititor. Intr-un astfel de moment de adevarata amortire interioara e binevenita o recenzie ca a ta, Florin Caragiu, pentru ca aici cuvantul mijlocitor se apropie nu cu taisul bont si orb al ratiunii, ci se constituie intr-o punte a luminii dialogal-iubitoare intre crisalidele de ganduri ale poetului pe de o parte si ale cititorului de cealalta. Aici are loc inversul acelui moment in care omul cel mai apropiat iti devine strain; aici fiecare cuvant si fiecare intentie devin un centru, li se face o nevazuta reverenta, prin care sunt atrase, apoi invaluite si facute proprii, traversat-(inflacarat)-suscitate pana la alb de o calitate extrem de rara printre oamenii de cultura din ziua de azi: bunavoirea clar-vazatoare, nu bunavoirea incertului, a slabiciunii, a neglijentei, a nepatrunderii, ci a intelectului iluminat de iubire, abia in acest fel ajuns la stapanirea mijloacelui lui specifice.

Daca scopul unei recenzii e trezirea interesului fata de o carte si fata de un autor, ei bine, se intelege ca aici a fost implinit din plin, si depasit, pentru cel putin un cititor.

 =  erata
Maria Del
[03.Dec.08 17:57]
erata: implinit (fara din plin:))

 =  Maria
florin caragiu
[04.Dec.08 09:18]
Multumesc, Maria, ma bucur ca ti-a placut. In fapt, nu exista un unic fel de a face o recenzie, exista diverse modalitati de abordare si eu am ales una dintre ele.

cu drag,

Florin




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !