Members comments:

 =  interesant
Laura Irina Cozma
[07.Jan.07 21:33]
Mi-au plăcut începutul și sfârșitul.

Dialogului aș avea să-i reproșez că e un pic prea stufos, descriptiv. În plus, nu poți fi așa politicos și protoclar când te întâlnești cu Satana. Dar știu că acesta e felul dumneavostră de a fi, deci vă înțeleg oarecum.

Acum câțiva ani l-am citit pe Lazarev și chiar dacă mi-a părut la o recitire după alți ani naiv și lipsit de originalitate, mi-au rămas lucruri din cărțile lui. Unul ar fi condamnarea oamenilor care țin cu dinții la principii. El susținea, asemeni budiștilor, renunțarea la dorințe, idee întâlnită și în creștinism , în Rugăciunea Cerească, în rostirea acelui "Facă-se voia Ta", sau în când Iisus, deși ar fi vrut să refuze paharul suferinței, a făcut voia Tatălui. Asta o spun referitor la pasajul idealiștilor, pe care i-ați făcut, prin intermediul personajului, căpoși.

Sunt curioasă ce se va întâmpla cu idealistul. :)

 =  completare
Laura Irina Cozma
[07.Jan.07 21:41]
Lazarev pleda într-adevăr la renunțarea la dorințe, dar ca să nu se creeze confuzii, vreau să completez: dorințe în sensul de voință, a face ceea ce dorești tu, așa cum dorești tu, în funcție de principiile și convingerile tale.

 =  Nu condamn pe nimeni!
florin otrocol
[07.Jan.07 21:43]
Domnișoară Laura,
singurul lucru condamnabil aici este ipocrizia și mediocritatea. Fiecare a ales să fie ceea ce este. Concluziile vă aparțin și sunt bine primite.
Cât despre principii, individual fiecare răspunde pentru prezența sau absența lor.
Putem isca o polemică pe tema sacrificiului care are la bază principile după care se călăuzește omul. Prefer să mă rezerv doar la a aprecia acuratețea comentariului dumnevoastră.

P.S.: Va fi și o continuare în care se va afla drumul pe care îl alege idealistul.

Cu sinceră admirație,
Florin O.

 =  dracul nu e atat de negru
Nicolae Tudor
[08.Jan.07 23:33]

Despre ce e vorba aici?

Despre un IDEALIST ” frumos în gândire, dar naiv”,” născut cu har de la Dumnezeu, dar fără noroc”, “cu sufletul îndârjit de nedreptățile pe care și le fac oamenii” si cu “ iluzia că poate îndrepta greșelile”

Si un DIAVOL–singurul care cunoaste binele(?), iubitor de oameni (?) -stigmatul lui este să conviețuiasca cu idealistii.
Diavolul iese la atac si se comporta ca un bisnitar ordinar: ” Nu ești diferit cu nimic față de ceilalți, deși tu te proclami unic “ ii zice. “Am să te anunț când te voi considera egalul meu” “Dumnezeu nu are nici un plan în ceea ce te privește” “Tu nu știi nimic despre adevar”, “ De azi vei fi exact ceea ce ești” si nu ceea ce credeai ca esti”.

Paradoxal diavolul este preocupat de binei:”Nu poți primi nimic fără să oferi”
Observa ca “Superficialitatea este primul viciu al omenirii.” si sfatuieste cum sa se invinga: “ Nu dezvolta un atac pentru că nu știi răspunsul la o întrebare simplă, “asuma-ti lipsa spontaneității”, “accepta oamenii asa cum sunt, cu defectele lor”
Si da o definitie geniala: “Dumnezeu este ca o galerie de oglinzi în care omul nu are curajul să se privească.”

 =  Și totuși ...
florin otrocol
[23.Jan.07 01:07]
... ce-mi reproșezi, Nicolae?
Rugă pentru tine: edifică-ma!

Cu ceea ce mai am de oferit,
Florin O.




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !