Members comments:

 =  .
Mihai Robea
[03.Oct.14 08:28]
O istorie romanțată, mai ales în perioadele de început, cu destule confuzii, cu câteva capcane în care cădeți...nu ne ajută prea mult. Poate că e de preferat răceala soldatului care-ați fost, cum spuneți.

Observ că s-a obținut ce se putea obține, prin vocea Bisericii la cel mai înalt nivel, anume sudarea breșei căscate artificial între cei care susțin adevărul istoric - că nu am fost romanizați - și Ortodoxie. Ar trebui amintit că această ruptură s-a datorat, în principal, acelora care nu au înțeles că religia lui Zamolxe a corespuns unei perioade istorice.


 =  Mul,umesc pentru interes!
Dumitru Sava
[06.Oct.14 09:27]
Nu vă cunosc nici personal, nici opera pentru a înțelege ce se ascunde sub acest "nu ne ajută prea mult". Împărtășesc părerea celor care susțin că istoria e cea mai frumoasă poveste, prin care popoarele își moșesc identitatea. Din păcate, se pare că pentu noi au scris-o alții... Dacă vă doriți o istorie fără "confuzii și capcane" vă propun să recitiți Vechiul Testament!

 =  .
Mihai Robea
[11.Oct.14 06:42]
Ceea ce spuneti in "Romanii" (care am inteles ce grad de rudenie sunt cu atlantii) nu ne ajuta prea mult ca sa intelegem istoria asa cum a fost, fara legatura cu opera, baletul s.a. "istoria e cea mai frumoasa poveste, prin care popoarele isi mosesc identitatea". In privinta identitatii nu e nimic de mosit, romantat etc. Mai ales ca e vorba de o perioada relativ recenta acoperita de istorii (prioritar cronici oficiale), artefacte, vestigii. Adica de probe. Acum eu, cititorul Oarecare, va pot intreba: Daca istoria ne-"au scris-o altii", desi parca n-as fi de acord, din multiple considerente, cum putem face acest lucru maret inclisurati in confuzii si capcane [dupa cum spuneti: "Daca va doriti o istorie fara 'confuzii si capcane' va propun sa recititi Vechiul Testament"]?




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !