Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/config.inc.php on line 153

Members comments:

+ Poezie și adevăr
George Pașa
[18.Oct.23 15:53]
Mi-a plăcut mult textul acesta, chiar dacă nu spuneți multe lucruri noi pentru mine, unele știute din ceea ce ați mai scris, într-o altă formă; altele, din puținele dialoguri pe viu pe care le-am avut cu dumneavoastră; însă, nu în ultimul rând, din tăceri. Sunteți unul dintre oamenii ale cărui tăceri au o rezonanță deosebită.
Cuvintele de început ar putea fi considerate un fel de motto al înțelepciunii în viață.
Una dintre interpretările pe care le-aș da lui „ca și cum” este aceea a depășirii iluzoriului prin artă. Chiar dacă se spune că arta, ca și viața, ar putea părea iluzie, totuși, credința în acestea depășesc stadiul iluzoriu, apropiindu-ne de miezul cunoașterii, de miezul tainei pe care existența ne-o revelează.
Trimiterea la Platon și la îndemnul acestuia ca poeții să fie alungați din cetate, completată de o explicație, într-un citat, a ideii platoniciene, mi se pare potrivită. Aș fi vrut acolo și o interpretare proprie a dumneavoastră sau chiar o apărare a poeților (știu că sunteți capabil de aceasta). Sau v-ați gândit, probabil, că poeții oricum se apără prin ceea ce scriu. Eu, personal, dacă mă gândesc la marile spirite poetice ale lumii, văd în poet un vizionar.

+ "Omul este ceea ce rămâne după el"-
Ottilia Ardeleanu
[18.Oct.23 16:56]
mi se pare esența vieții! Într-adevăr, cărările inimii sunt întortocheate, dar se aleg în funcție de om, de datul său, de spirit. Matematicianul pare că-și calculează rutele, integrala, radicalii, pașii- logaritmic, inegalitatea vieții, propria și definitoria elocință de poet.
Vă salut de aici, de foarte aproape!

 =  Invitație la o cafea cu 7 stele
Ioan-Mircea Popovici
[19.Oct.23 09:04]
Cele două steluțe vin în “Viața lui ca și cum” exact în momentul în care pe “Pagina Jurnalului din FB” puneam întrebarea: Ce vezi în această fotografie? Căluțul de mare din Butucul cu povești l-am observant întâmplător. Așa se întâmplă-n RodAdoR. Butucul este o piesă a memoriei care se vede difuz pe un fundal musical. Acesta este și motivul pentru care-n Poveste am intercalat Cântecul Pescărușului de la Pescărie. Niciodată nu se știe de unde apare iepurele… Lungi clipe calde cu mulțumiri și o mie una de iubiri să vă dea Dumnezeu… Viața din “Galeria Ymposibilă”, fără să vreau, aduce puțin cu viața din “Menajeria de sticlă”…




To be able to add comments you must be browsing using the language this text uses.

Use the existing link (near text registration date), or choose the specific language and acces this text again.

Go back !