agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2628 .



Niciodată nu e prea târziu să strigi: Trăiască țuțărismuuu!
article [ ]
Compilation: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [adrian_nairda ]

2010-03-06  | [This text should be read in romana]    | 



Un oportunist mai mare decât mine nu veți găsi, oricât o să căutați peste munți și peste văi și prin găuri de șareci ori de șărpi și... pe unde vă mai trece prin cap, domniilor voastre, să căutați. Ptiii, ceva mai sățios decât două congrese liberale (unu' extraordinar și unu' ordinar*), și nu oriunde, ci chiar în partea și-n moștenirea liberală istoric-națională, nu era o oportunitate mai bună pentru un oportunist înveterat, ca mine, ca să-și hrănească mentalitatea-i oribilă.
Tiii!... păi afali: ce-i țuțăru'; câți sunt țuțării; care-i distribuția țuțărelii; și unde-s localizate toate astea. Bine-mi pare că au fost două congrese, unul după altul, ca să nu fie nevoie să aflăm “prin noi înșăne” (cum spune un venerabil-foarte vulnerabil liberal!) cine a inventat crinul și cine l-a plantat pe drapelul unui rege franțuz – dacă trecem peste “gafița” asta mică (asta cu plantarea crinului pe drapel de către Regele Soare), aflarăm că-n “Congres extraordinar” liberal se stabili ca să se voteze pe liste, iar a doua zi, în “Congres ordinar”, aflarăm, după exprimarea votului, că: două treimi dintre liberali sunt țuțări-crini, iar o treime sunt țutări-ludovici.

Am o întrebare: medicamente pentru oprirea râsului există? Am și o a doua întrebare: contra “idilicilor” – cu accentul căzut pe a treia silabă, după cum pronunță câștigătorul țuțăliberal-crin, ori libețuțăral-crin (?!) – există formule de protecție?
În altă ordine de idei, cu tot respectul meu de oportunist înveterat, vă rog să interveniți și să mă potoliți cumva; nu de alta, dar după congresele astea simt că o să mor în absența oricăror alte resurse politice vitale... Ziceți să caut salvarea dincolo, la socialiști, sau să-nvăț navigația politică-n limbaj de... ude mere?


Notă:
* un Congres “extra-ordinar” stabilește limita de jos a ordinarului liberal; pentru ca în Congresul ordinar, de după aia, să se știe de unde se pornește cu liberalismul – cu nota asta sper că v-am lămurit... că d-aia-i notă!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!