agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 3748 .



Mozart, bucureștean pentru zece zile
article [ Culture ]
dacă mi-a plăcut, o spun și altora

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Florin Halalau ]

2006-07-11  | [This text should be read in romana]    | 



Nu e un lucru obișnuit să asculți Mozart în plină stradă. Muzicile care se aud pe terasele Bucureștiului sînt de o cu totul altă factură. Iată, însă, că Primăria Capitalei, prin Centrul de Proiecte Culturale ArCuB, organizează în colaborare cu Primăria Vienei, în perioada 7-16 iulie, Mozart Fest 2006.



Manifestarea este parte integrantă a Anului vienez Mozart, prilejuit de împlinirea a 250 de ani de la nașterea marelui compozitor austriac și continuă campania lansată pe internet „Români, să dăm Mozart la tot cartieru’”, extinzîndu-se asupra întregului oraș.




Piața George Enescu, situată în imediata apropiere a Ateneului, s-a transformat într-un spațiu în care trecătorii sînt invitați să asculte muzică, să bea o cafea, să admire manechinele de epocă, ale căror toalete sînt realizate din partituri, să răsfoiască o carte de la Cărturești.




Seara, de la ora opt, pot fi ascultate recitaluri live din muzica lui Mozart, iar de la ora nouă se proiectează filme despre viața și opera compozitorului.







Prin Mozart Fest 2006, Bucureștiul se alătură altor capitale central-europene în omagierea unui imens artist european, oferindu-ne un festin muzical, după cel literar desfășurat, nu demult, la Romexpo. Este o dovadă în plus că integrarea culturală se realizează mult mai ușor decît cea economică. Cele 300 de locuri pregătite pentru spectatori vă așteaptă seară de seară pînă duminică, iar intrarea este liberă. Un motiv în plus să ne bucurăm de această sărbătoare a muzicii.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!