agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1517 .



Amintirile cu noi
essay [ ]
Patru anotimpuri

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Ice Lucy ]

2007-07-22  | [This text should be read in romana]    | 



Început…….geneză……noi……..viață……lumină…….zbor…...
Ne-am „născut’’ dintr-un început, început ce a luat viață acum patru ani .
Fiecare destin, necunoscut pe atunci s-a deschis încet , încet precum îngerii ce se joacă prin lumină. Nu o sa uitam niciodata acele clipe! În dreptul inimilor noastre purtăm semnul pescărușului, vroiam să zburăm către noi orizonturi, orizonturi cunoscute doar de cineva și mâna ei blândă ne arată mereu calea….era doar începutul. Într-un aer de platitudine, într-o tăcere surprinzătoare, era adevărat…….zburau emoțiile ,visurile gândurile noastre într-un vesel dans al zâmbetelor.
Magia era cu noi și în noi……era un sentiment puternic ce ne ridica aspirațiile, ne întărea speranța, ne veghea bucuriile………era un C scris pe catalog, mai țineți minte? Ei bine acel C era universul care revărsa lacrimi de bucurie ce se transformau în stele, acele stele suntem noi , iar lună e doamna dirigintă, totul invăluit in jurul unui C. E simplu!……..…..CREDINÞÃ! Acesta e universul, stelele, luna……împreună un răsărit de soare cu chip de înger…….zburăm!
O altă experiență deosebită și remarcabilă din viața noastră a fost excursia la Trei Coline, o adevărată evadare în natură, uitând toate grijile în urmă, contam doar noi. Prin tufele uriașe ne simțeam ca într-o junglă însă la fel de mari erau și urzicile care drept sa vă spun, ne-au cam „însemnat”, probabil ca să le ținem minte și cu siguranță nu le vom uita. Noroc de tortul doamnei diriginte care după ce primisem o urziceală pe cinste, ne-a mai îndulcit spiritele și parcă alungase și efectul neplăcut. Cu adevărat , îmi amintesc și acum cât era de dulce!
Un alt moment important a fost concursul la care am participat și care mi-a consacrat oportunitatea de a pleca în străinatate, un vis de mult sperat și totuși împlinit.
În ultimul an petrecut împreună ne-au rămas simpaticile amintiri de la Vatra Dornei deoarece ne-am distrat de minune și a meritat . Totul a meritat, ștergeți regretul , lasă zâmbetul să renască pe buzele tale , nu plânge ci lasă ochii să se scalde în lumina soarelui. În urma unui joc aplicat am aflat oamenii ce nu se vor „pierde” niciodată , am aflat persoanele nemuritoare , persoanele cele mai iubite,persoanele pe care nu le vom uita niciodată,….. prietenul adevărat. Toți acești oameni deosebiți vor rămâne mereu în inimile și gândurile noastre, poate cândva ne-au schimbat viața și ne-au dat puterea de a merge mai departe , ne-au invățat ce e cu adevărat viața, ce e vis și ce e realitate.
Amintirile sunt strânse într-un buchet de „Nu mă uita”. Promitem să îl dăruim peste 10 ani în aceeași gară de unde odată am plecat. Atunci va fi vremea când vom privi în urma, vom reînvia bucurii și nebunii, iți vei deschide inima și vei dărui mii de zâmbete într-un singur glas „Am păstrat amintirile cu noi”. Îmbrățișările calde ne vor spune cât de mult ne-am lipsit, cuvintele dulci ne vor mângâia din nou, lacrimile pure vor fi durerea timpului ce ne va desena deasupra un veșnic curcubeu.
Din toată istoria alege momentele pe care să le păstrezi strălucitoare și pline de viață, din toate zilele vieții alege momente care au însemnat pentru tine cu adevărat. Momentele noastre au fost deja alese și cu certitudine ele nu vor pieri niciodată deoarece din totdeauna au existat: universul, luna, stelele iar din lacrimile cele mai sincere mereu s-a arătat un curcubeu . Cortina uitării nu va cădea niciodată peste minunatul decor al prieteniei sincere chiar dacă scena va lua sfârșit.
Timpul trece atât de ușor, teama nu mai există , e un cuvânt de care nu suntem siguri. Sufletul – forța de a înfrunta necunoscutul – căruia nu-i vom da drumul, simțindu-ne norocoși doar să fim noi aici și acum !!!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!