agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1933 .



Seara
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ingerul ]

2006-09-23  |     | 



Trag din tigara , e seara , ma uit pe geam si vad picaturile mari de ploaie incercand sa evadeze din mediul lor si rad pentru ca sunt atat de proaste si nu-si dau seama ca e un geam.Aerul conditionat nu ma mai incalzeste si parca incepe si el sa cedeze ,clar aud ceva disticnt in sunetul care-l scoate ma uit la el apoi la ce scriu si tot asa parca ar fi un joc intre particulele noastre , parca am vorbi ...ce prost sunt eu acum auzi sa vorbesc cu aerul cu aparatul sau ce-o fi el...rad si iar trag un fum.

Am uitat sa scrumez si scriu cu tigara in mana ,incepe sa fie o imagine din ce in ce mai uzuala mie si parca am un deja-vu de cate ori scriu ceva.Evident ca scrumul a cazut printre taste ...tuturor ni se intampla asta daca suntem prea prinsi in elanul creator al fiintei noastre ...dar ce mai conteaza fum ,aer , ploaie , scrum ,seara .... totul ramane un mister pentru cel ce citeste nu va stii niciodata oare cum a fost scris ,oare cum a compus , oare de unde au altii atetea idei.

Dar sa revenim la oile mele ceea ce vroiam sa spun pana la urma dar am fost un pic furat de peisaj, sau de tigara inca nu stiu sigur , era faptul ca seara si numai seara cu toata oboseala din noi cu toate grijile si greutatile noastre , cu tot ce stim ca nu a fost bine facut inca mai sta pe un neuron strigand :"maine fa-l mai bine" cu toate astea gasim relaxant chiar placut sa scriem sa impartasim ideii sa luminam sau macar sa aratam oamenilor frumusetea umana.

Sunt sigur ca nu multi sunt cei care pot spune cu inima deschisa :imi place ce fac , multi se refugiaza in a scrie nu pentru ca nu ar avea cu cine sa vborbeasca ci pentru ca nu ar avea cine sa-i inteleaga, asa ca aleg un mod perfid de a-si scrie in speranta ca poate salvarea lor va veni de aici.

Seara abia ne vedem copiii , seara ne sarutam sotia cu patima , seara facem dragoste , seara ne relaxam , oare fara seara ce am mai insemna fiece zi din viata noastra , fara seara ce ar mai insemna acele dimineti pline de soare cu cafea si paine cu unt...cuvantul cina , luna , stele ar mai avea vreun efect romantic sau ar fi doar niste expresii scoase din uz.

Fumez in continuare stiu ca nu-mi face bine dar e seara si ma simt bine cand stiu ca urmeaza o noapte lunga si placuta.

Va urez seri frumoase tuturor pline de iubire si speranta , nu va uitati copiii , nu va uitati sotiile nu va uitati prietenii si cel mai important nu va uitati familia.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!