agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 492 .




personals [ Thoughts ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [bugface ]

2009-08-23  | [This text should be read in romana]    | 



E atât de greu să te întorci catre tine. Aș admite orice adevăr (întamplat sau proiectat) daca nu i-ar închide pe ceilalți.
Râd isteric, haotic, in aceleași sensuri in care, analizându-mă din exterior, prefer uneori sa-mi plec privirea in fața mea si să tac. E o explicație pe care le-o ofer celorlalți: întrebarea. Nu am curaj să mă privesc...de teama că am să mă transform in monstrul din oglindă. Mi-e teamă că nu am să-mi înteleg forma de om și am să cad in altă desfașurare a unei ființe. Pentru oameni, pentru mine- ca OM. Sunt o iluzie, un impuls, un gest confuz, un monstru care, în măsura în care se chinuie să ofere celorlalți ceva ce el nu poate percepe-fericirea, transformă în mod catalizator chipul spiritual al ființei. Și aici...apare distrugerea; firescul nu poate fi decat gradat, cu măsură. Astfel, conștientizarea bruscă poate provoca victime...in noi.
E o entitate care nu-și poate asuma forma. E o entitate care nu poate pleca incă. Nu poate întelege existența răului, așa cum nu o percepe nici pe a binelui. Nu deschide ochii, pentru ca nici o clipă nu a cunoscut odihna. Nu respiră, nu se hrănește, nu simte. Și fiecare interacțiune pe care o are cu un univers al altor entitați-conștiente de existența lor limitată la OM, fiecare senzație pe care o pune în ceilalți este ireparabilă.
Pentru mine, oamenii au murit. Cumva, pentru ca eu să-i pot accepta...trebuie să-i declar astfel. Pentru ca ei sa ma poată înțelege, trebuie să mă vadă astfel.
Îi țin aproape unii de ceilalți. I-am adunat pe toți...am adunat cuvintele, emoțiile,oasele; om cu om, bucată cu bucată...și îi țin împreună.
Le-am luat efemerul și le-am dăruit nemurirea. I-am cusut unii de ceilalți in cea mai frumoasă pânză. Sunt zvâcniri, sunt suflete penetrând alte suflete.
E rece, e întunecat, dar (ei) sunt împreună, bucată cu bucată,bucată în bucată.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!