agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1302 .



Viata
personals [ Thoughts ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [blakanhel ]

2011-12-20  | [This text should be read in romana]    | 



Ce inseamna Viata?
Ceva ce oamenii nu pot defini; dar cauta definitii peste tot, in toate, daca nu in carti, in sufletul lor sau in privirile celor care ii inconjoara… viata.
Fiecare dintre noi se plange ca a avut sau are o viata grea…”Nu vrei sa stii prin ce am trecut eu!” sau “Nu as vrea sa treci prin ce am trecut eu!”
De parca ar fi singurii.. intr-adevar, fiecare este unicat in felul lui, cu problemele sale, toti ne plangem cat de grea este viata si nedreapta.
Asta pt ca suntem egoisti. Recunoastem sau nu, dar o facem, pt ca asa ne este dat, eu, tu, el ca individ, sa fii egoist pt a putea supravietui. Psihic. Recunosc, sunt egoista, asta poate pt ca sunt prea multi in jurul meu care profita, si recurg la astfel de chestii.
Este mai bine sa faci pt tine, sa iei pt tine, prietenii nu-ti sunt prieteni, si nu-ti vor fi niciodata, iar cei care iti sunt, de fapt sunt bucatele din tine, din sufletul tau, care a progresat din viata anterioara la un stadiu superior, cel de om normal , se poate spune..
Zic asta pt ca pentru multi sunt un “hybrid” care nu-si gaseste locul. Totdeauna am simtit ca ma atrage ceva spre… , ca o parte din mine este in Germania, sau mai bine zis in SUA, acolo unde esti liber intr-adevar sa fii cine esti, si lumea accepta asta, nu cauti sa te scuzi pt ca esti ceea ce esti, un om normal..
DA! Imi place sa-mi traiesc viata! DA! Imi place sa dansez, sa petrec! Imi place sa ascult muzica data tare, sa o simt! Imi place muzica rock! Imi place sa fac sex! Imi place sa traiesc clipa! Imi place pt ca mi-e frica…mi-e frica de …VIATA…
De fapt mi-e frica de cei din jur, de ce ar putea spune daca ar afla cine sunt eu pe dinauntru cu adevarat .
Dar cine sunt? Inca mai incerc sa imi “definesc faptura”? Sau am definit-o, dar din cauza egoismului nu o “vad”?
De ce ajungi (ca mine..), la un moment dat in viata, sa-ti pui atatea intrebari, cand de fapt raspunsurile le ai in fata ta, dar nu le vezi? Dar in primul rand, totusi… de ce?
Ce te face sa crezi ca totul va fi bine? Sau ca totul ar putea fi bine? Sau ce te determina sa crezi ca exista Rau? Cine il creeaza? Eu? Voi? De ce se ia totul ad-litteram? De ce se analizeaza, cand de fapt totul este asa de simplu : traieste, si bucura-te de prezenta celor din jur, care la randul lor, traiesc prin tine!
Ce te face sa crezi ca totul se termina aici, pe acest pamant…ce te face sa crezi ca nu exista viata si dupa..sau ce te face sa crezi ca-ti vei trai toata viata ce o ai de trait aici? Daca ai 18 ani, sa zicem, si traversand strada, da o masina peste tine, te nenoroceste, si astfel, iti ia viata ..ce faci? iti spun eu : renasti ! Ca un phoenix din cenusa proprie in viata asta….sau in alta..ce te impiedica sa-ti plimbi sufletul slobod prin galaxii inexistente?
Nimic, sau de fapt exista ceva.. necredinta..

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!