agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1580 .



Lumină concentrată
personals [ ]
maxime si reflectii Compilation: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [rockyr ]

2014-11-20  | [This text should be read in romana]    | 



1.Lacrimile impregnând nefiindul, au consistențe funerare, căci posesorii lor își duc mormântul ambulant prin viața viscerală și sepulcrală.

2.Direcția vieții și-o alege fiecare, valorificând oportunitățile și rezolvând ecuațiile existențiale, cu soluțiile prefigurând destinul propriu asumat.

3.Dacă divinul s-ar implica în existența umană, calitatea, perfecțiunea și veșnicia lui, ar avea efecte benefice asupra dimensiunilor umane, afectate de deșertăciune și nimicnicie, inducând o mantră de natură catharsică.

4.Poate nu trăim o singură viață, poate ne reîncarnăm la nesfârșit, pentru a fi Dumnezeu mulțumit în privința asta, căci în celelalte privințe este dezgustat și dezolat de felul cum ne folosim existența.

5.Ne facem din idealuri statui, pe care le camuflăm cu substanța tenebrelor, pentru a nu fi văzute de ceilalți, și tot noi le distrugem, prin inconștiența, nechibzuința și inepția noastre.

6.Eresurile sunt goale, în ele taumaturgii își pun miracolele, magia și minunile, despre care nu știm dacă sunt adevărate sau false.

7.Viața face din lume o ubicuitate a trăirii într-o Ființă Unică, care se confruntă cu întunericul fecund, ce profanează lumina.

8.Lumina concentrată șlefuiește spiritul, care își depune substanța în genuni, anihilând efectele bulversante ale abisului.

9.Prin naștere ne debarasăm de corpul animalic, pe care îl posedam în perioada pre-nașterii, ne îmbrăcăm în pielea oamenilor și ne instalăm algoritmul gândurilor.

10.Dumnezeu face din viață o poezie nesfârșită, pe care o terfelim și o impregnăm cu mâzgă, mizerie existențiale, căci nu ne place ingenuitatea, sensibilitatea și elevația ei.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!