agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1700 .



Phoenix
personals [ Thoughts ]
(din cenușa unei vieți uitate...)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Caesar Iulius ]

2007-11-29  | [This text should be read in romana]    | 



Înainte de a se prăbuși în neant, la orizont sclipise, ca din senin o urmă de lumină, orbitoare în ciuda mărimii ei, însă îndeajuns să-l liniștească pentru ceea ce avea să urmeze. Aceasta nu a făcut altceva decât să despartă praful cenușiu de pulberea aurie, între ele rămânând o cale inundată de Lumina perpetuă în strălucire.
Trăise ceva asemănător cu minunea făcută de toiagul lui Moise care a despărțit Marea Roșie, pentru a salva poporul lui Israel, de furia cotropitorilor[].
După distrugere și-a făcut, un timp nemăsurat ca perioadă, un bilanț la modul cel mai meticulos posibil, un fel de film al derulării evenimentelor zăgăzuite acum pe arealul Trecutului, ce au avut drept efect pozitiv, crearea unui nou tren, al unei noi vieți.
Pentru întremare, folosea ca hrană Adevărul clădit din suferință iar pentru alinarea setei, rostea Cuvântul, având mirificul rol de cicatrizare spirituală.
În felul acesta a reușit să-și contureze o altă înfățișare, să capete un curaj ieșit din comun, grație și întrezăririi la orizont a unui cu totul și cu totul alt tărâm, deosebit, guvernat doar de Aura permanent luminată ce planează asupra acestei lumi terne, sumbre și crispate de multitudinea grijilor cotidiene.
Fiind însetat de izvorul nesecat al acestei noi hrane, cu toate că era conștient de prezența ei, a avut o mare grijă să umple în permanență acel gol, dăruind din lumina primită nu o rază, două , ci de multe ori și câte un snop, nefiindu-i teamă că va reveni în labirintul de întuneric, pe care tocmai reușise să-l părăsească []…

Iulian Nistor,
Vaslui - 29 Noiembrie 2007

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!