agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 549 .



Plimbarea de noapte
personals [ Thoughts ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [addriann ]

2008-07-17  | [This text should be read in romana]    | 




Îmi place să mă plimb noaptea. Se văd numai lumini în casele oamenilor și, aruncate pe străzi, luminile felinarelor. Nu-i văd pe bătrâni și atunci nu am motive de întristare. Adorm câteodată la crâșmă trezindu-mă în zori în țipătul barmanului gras și bălos. Îmi iau haina de intelectual și mă arunc în infernul străzii. La fiecare magazin luxos văd bătrânii cu mâna întinsă, care orbi, care cu barbă lungă și albă, îmbrăcați cu hainele străbunicilor . Stau și-i privesc secunde.
E suficient să mă umplu de neînțelesuri în ceea ce privește viața. Pe altă stradă femeile mișună în fustițe în căutare de bărbați odihniți și cu buzunarele grele , cu mințile limpezi și lipsite de griji. Le zâmbesc și trec mai departe. ,,Fraierul!” le aud zicând în spatele meu , dar merg înainte spre casă.
La capătul ultimei străzi zăbovesc câteva minute la vorbă cu chioșcarul. Îmi iau țigări de la el mereu fiindcă este singurul de pe stradă care-mi spune profesorul. În fiecare dimineață aceeași discuție despre motanul lui și femeile din viața lui prosperă. Iau pachetul de țigări și după câțiva metri intru în casă. Mă arunc în pat și-l aud pe tata. Mă strigă! Iau trei țigări și i le dau .Îmi zâmbește și pleacă în camera lui. Până la prânz nu-i simt decât fumul țigării care se furișează pe sub ușa de la cameră.
Într-o zi n-a mai ieșit, n-a mai strigat după țigări. L-am găsit pe scaunul lui, la fereastră. Privea în gol și ține mâna lipită de geam. ,,Þi-am adus țigările, tată!” Nu mi-a răspuns. Acum mai am un drum de făcut, printre cruci. Îi las pe mormânt trei țigări și apoi mă întorc spre casă. Nimeni nu-mi mai spune ,,profesore”.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!