agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 834 .



jurnalul unui marinar
personals [ ]
angola

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [2007makk ]

2009-03-06  | [This text should be read in romana]    | 



Angola – Luanda
...Și totul începe în Luanda, capitala Angolei, în zona de pescuit oceanic. Dacă vrei calamar sau pește mai bun îl găsești în zona de langă coastă, zonă în care nu e voie. Angolezii nu au dat licență de pescuit pentru acea zonă. Grădina. Noaptea se merge la cules, traulat, cu luminile stinse, cu ochii în radar, dacă vine vreo navă militară trebuie văzută și părăsită zona repede.
Langă o navă de-a noastră de pescuit, aflată în grădină, vine o șalupă care solicită ajutor medical, urcă doi angolezi la bord și doctorul coboară.
Cei doi anunță că nava este arestată, romanii taie legăturile, doctorul rămane la ei, angolezii raman la noi.
Ce să facă cu ei?
Nava merge în Sud Africa, așa că îi predau autorităților de acolo, care îi împușcă.
Doctorul e scos din Luanda de către ambasada rusă, aceștia fiind foarte influenți în zonă. Apare în radă nava noastră frigorifică (Polarul) cu schimbul de echipaj pentru toate navele din zona de pescuit și este arestată în contul celeilalte. Nava este adusă în port și se solicită țării noastre o sumă enormă de bani pentru eliberarea ei și a echipajului.
Binențeles, tovarășul Nicolae Ceaușescu nu plătește nimic. La bord, în acest moment sunt 10 echipaje de pe alte nave, plus cel al polarului și se calcă toți în picioare.
Unii angolezi, mai săraci, încearcă să vandă cafea furată de pe plantație. Vin cu o bărcuță, sunt văzuți și împușcați. Pedeapsa celor care fură cafea e moartea.
Noi suntem în sala de mese. La prima rafală ne uităm unii la ceilalți. La începutul celei de-a doua, în secunda aceea suntem toți pe burtă. Reflexe rămase din armată.
...Și stăm în continuare, trec zilele, apar bătăile între noi sau prin oraș cu angolezii. Nervii sunt întinși la maxim.
În spatele nostru este o navă franceză. A venit cu ajutoare. Sunt disperați. Se află aici de două luni, angolezii o descarcă și o descarcă la genul:...iau o cutie din cală (1-2 kg), ies cu ea în brațe, merg de-a lungul cheiului și o duc la magazie. Șmecheria e că nava plătește o groază cheiajul. Romanii o descarcă într-o noapte, nava pleacă și iese un scandal monstru.
Nu știm ce o să ne aștepte. Suntem invadați de soldați înarmați. După aproximativ 6 ore decizia lor e să ne dea drumul să plecăm. Mai bine fără noi. Suntem prea costisitori.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!