agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2625 .



Mărturisire
personals [ Journal ]
lui Oscar Sălbatecul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [RDS ]

2004-05-16  | [This text should be read in romana]    | 



Îți spun că avem în comun o camera de un metru patrat. Pe peretele din stânga am pus gândurile mele atârnate în cui, pe cel din dreapta speranțele ei așezate pe niște rafturi prăfuite, iar la fereastră am pus la uscat portretele doriene ale copilăriei mele.
Când plouă, fac focul într-o coajă de nucă și bem ceai de iasomie târzie pe care am cules-o toamna trecută. Toamna e doamna învățătoare, dar îi spunem așa pentru că așa ne place nouă. Ieșim la fereastră și strigăm: "Mami, mami, a trecut Toamna!". Și doamna trece zâmbind întocmai ploii calde din palmele ei.

Niciodată n-am iubit-o mai mult - îți spuneam - așezînd în rastel, plăcile de vinil în coperți de hârtie, cu anotimpurile Cezarei Evora.

Te-am urât la început pentru lecția de etică, deontologie și de moralitate britanică pe care mi-ai aplicat-o crud și fără remușcări, la începutul aventurii mele în camera de un metru pătrat. Dar n-o mai fac. Îmi ești simpatic chiar.
N-aș fi descoperit altfel bucuria focului într-o coajă de nucă, arzînd tablourile tale blestemate și nici gustul amărui al ceaiului de iasomie.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!