agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1396 .



incerc sa gandesc
personals [ ]
doar incerc

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [ionel florescu ]

2004-07-22  | [This text should be read in romana]    | 



Incerc sa ma gandesc ca planeta noastra s-a nascut din dragostea dintre nimic si supranimic totul tansformat inr-un praf cosmic frumos ambalat. Asa ca la magazinele vestice.Ma gandesc ca planeta a imbatranit intre 6-9 august 1945 cand Hiroshima si Nagasaki au gustat din nectarul mortii, din nectarul supraplinului uman.Atunci secundele s-au topit odata cu flashurile care au zdrobit pe caldaram sute si mii de suflete.Nu mai era nimic de distrus.Omul isi depasise conditia si moartea juca fotbal printre ruinele fumegande si printre valuri de radiatie atomica.De atunci nimic nu a mai fost la fel. Nici o secunda, nici o amintire, nici o poveste de dragoste. Totul s-a scris cu frica ciupercii in aer si dragostea se facea alaturi de cruce si masca de gaze. Ce hada e masca de gaze! Cum implora ea moartea, cum o cauta cu lumanarea, cum cerseste fiecare moment din viata noastra.
Nu ne-am invatat minte. Deloc nu ne-am invatat minte!Caci altfel evitam cutia cu bomboane otravite de la Cernobal.Aerul adus in pungi de plastic de pe care ranjea moartea sub forma de reclama.
Planeta a murit odata cu turnurile gemene si de aici istoria e pe repede invers. Se scrie calare pe un boeing cu aripile in forma de cavou iar in carlinga mesajul trist si fatalist:
NU UITATI CA HIROSHIMA E IN VOI IN SANGELE VOSTRU. SA NU UITATI FIINDCA ALTFEL CIUPERCA VA IMBRATISEAZA DIN NOU.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!