agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 814 .



Postfața la un veltanșaung
poezie [ Haiku ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Akitzukumuflea ]

2009-12-18  |     | 




Hârtia imi suge prea multa cerneala si prea putina inspiratie.Ma lovesc de obloanele privirilor tale ascunse.
De'a dreptul nepoetic am cheltuit 2/3 din banii pe care ar(fi) trebui(t) sa'i dau pt. a achita obloanele cele negre comandate acum mai bine de 3 saptamani . Eugenia sta in capul patului si folosind ața dentara de buna seama iși curata dintii colorati de sarcina. "Nu mai am putere deloc",aflam din capul patului printre latraturile dobermanului cu puncte de foc pe care'l cheama Aki si care,printre altele,este si cainele apocalipsei.
Eu sunt obosit,
cu sau din neliniști altoit.
De la intalnirile vikingilor de la Kraka Sten au trecut o mie si ceva de ani si stancile s'au boțit.
Sau daca ai un dram,ba nu,ceva rusine si ceva bunsimț și ceva minte,adunând aceste 3 "și-uri" pricepi ca toate astea nu sunt decat niste prostii or,gasesc cu folos a te'ndemna sa'ti treci timpul in aceasta unica irepetabila respiratie cu lucruri mai de capatâi...mai bine hai sa citim ciosăr de exemplu si de ce n'am face'o atata timp cat pe mine m'a'ntrebat o tanara franțuzoaica care s'a așezat cu mine in banca daca mie'mi place miș'lanj...Mișlanj,mișlanj,umil am spus,habar n'am cine'i mișel și cine'i anj;mai tarziu aveam sa aflu ca Michelangelo e traductibil ceea ce va spun si voua.
Poa' sa ninga,
poa' sa ploua!
Chentărburii teils . Mi se pare un titlu desavârsit pt. o capodopera ciosăriana.De unde se observa un lucru pe care subliminal il stiati deja și anume că strainii sunt niste tâmpiți,niste idioti amuzanti ceea ce de fapt e destul de trist pt. ca'n opinia mea idiotenia amuzanta echivaleaza cu dobitocia pură.
Io sunt Iorgu de la Sadagura.
Aș VREA să am adâncimea-scriitura lui Dostoievski,imaginea-parfum sau orașul-zbor al lui Marquez,sa NU șochez,aș VREA.
Vrea.
Nu vrea.
Si uite'asa,mai rupi o viorea!
Revin plin de venin:eu,Eugenia dormind,Aki cainele cel negru la piciorele'i de mama,stiloul inox-crom la piciorele'mi de om,o doamna la radio.Discipol al lui Guorino.Inspirat de versurile marelui Petrarca = o prospețime originala.Zice ea.Vocea.
Mă am doar pe mine cu câtul de cerneala aferent.Punct.In contra punctukui nimic de zis;doar smerita admiratie.Prezentul-continuu.
Ma am doar pe mine si prapastia din jurul mine-lui pe care'l am .Din locul in care l'am gasit pe mine ii vad-aud pe toți și toți n'aud-nu vad pe mine.
In afara de tine.
Haiku.
Nu am niciun merit,nicio aripă,nimic;ba mai mult am și mintit-glumit cand am spus ca Aki e dragon;purceaua'i moarta in vagon iar eu,eu,
ce mai duc plocon?!
Tolstoi cel Batran zicea in vremea lui de pe urma ca ar da orice s'o ia de la'nceput si de data asta sa nu mai scrie nimic.
Si eu la randu'mi cand voi fi Tolstoi si batran,in ultimele mele clipe,voi spune la fel. A ține fluturele zăvorât in omidul-continuu: iata adevarata provocare!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!