agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1427 .



Discutie intre Ahmad, arabul musulman si Itzik evreul
poetry [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Ben_Gal ]

2010-11-04  | [This text should be read in romana]    | 







Discutie intre Ahmad, arabul musulman si Itzik evreul

Ahmad: Voi, evreii, ati venit la Palestina si ne-ati alungat, desi era tara nostra draga. In locul satelor noastre ati facut orase evreiesti si noi stam in rezervatiile din Cisiordania si Gaza si mincam pamint.
De altfel voi nici nu sunteti evrei.
Aia veniti din Europa sunt cuzari.
Aia veniti din Rusia sunt crestni.
Aia din Teiman si India au singe de arab.
Cei din Etiopia - crestini, etc.
Daca lasam in Israel doar aia cu singe evreiesc pur, din cei 5 milioane ramin doar un milion. Cu ce 1,4 milioane de arabi din Israel, tara va deveni araba si vom veni acolo din Cisiordania - 3,5 milioane de arabi, din Gaza - 1,4 milioane de arabi ....
Total - 6,3 milioane de arabi
Vom da afara milionul de evrei ramasi si ne vom intoarce la oile noastre.

Itzik: Ahalen, Ahmad! Ce mai face?
Itzic a venit din Romania. Romaneste nu prea stie si araba nici atit.
"Ahalen"
este un fel de urare in arabeste.
Vad ca ai facut lectii de ma iei asa de dimineata la intrebari.
Zici ca-s cuzar? Pai aia erau cam roscati si io-s tuciuriu. Poate's tigan, mai stii? Chestia ca in Romania au spus sa plec la Palestina, ca acolo e locul meu. Vrai sa plec inapoi? Pai acolo mi-au daramat coliba si au facut in loc palat de prezidente. Poate vrai sa plec la America? Dar acolo nu vorbesc Yedish si inglieza nu stiu. Afar' de asta de ce sa nu ramin? Te-am alungat eu? Tu stai in Israel si ai palat. Nu taxe, nu impozite, nu armata, invatatura pe gratis. Tu esti bogat, nu ca mine. De ce nu trimiti parale la Cisiordania si Gaza? Iaca, eu trimit. Prin taxe. In afara de asta, bre Ahmad, voi ati venit din Saudia dupa coada oilor. La pascut. Cu aia din Egipet nu sunteti rude. Aia din Iordania spun ca ei sunt beduini si la voi mai toti sunt alta natie. Zici ca Palestina era tara? Pai nu era. Nu Guvern, nu armata, nu electrica sau apa....De altfel nu am venit la voi. Evreii traiau bine mersi in Ierusalim si nu numai si erau majoritari acolo. Si Ierusalimul e tara. Am veni si am gasit pustiu. Oile au halit toata iarba si otomanii, musulmani si aia, au taiat toti copacii ca sa faca o ferata. Nu tu industrie, nu nimic. Doar oi si capre si ceva agricultura. Si zici ca am tot alungat arabi? Pai nici asta nu este asa. Voi ati pornit cu rezbel. Au venit peste noi sase tari arabe si au mincat bataie. De ce nu ati stat linistiti?
Muhamad a urcat la cer din Ierusalim, dar nu esti sigur. Daca a urcat de acolo, eu intreb: doar era loc sfint al evreilor. De ce nu s-a catarat la Meca? A venit calare pe iapa aceea care a mincat ce mai ramasese din iarba si apoi a spus ca Ierusalimul este musulman. Pai cum asta? Ce? E ping-pong aici? Ierusalimul era evreiesc si Muhamad nu a primit pasaport de intrare.
Zici ca au venit ne-evrei? Pai stii tu ce iaste un evreu? Nu stii? Un evreu este unul care stie ca stamosii lui au trait aici si merge la razboi ca sa nu fie dat afara din tara lui.
Mai Ahmad! Ia spune cum e la Universitatea din Romania? [poate fi si aia din Ungaria, Cehia, Italia sau Israel]. Cind termini doctoratul?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!