agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 5056 .Semnal editorial: „Pașadine/ Pachadinnes” de George Pașa
press [ Books ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Pasa ]

2018-07-29  | [This text should be read in romana]    | La editura „Minela” din București, a apărut, în iunie 2018, volumul de versuri Pașadine/ Pachadinnes de George Pașa, în ediție bilingvă, română și franceză. Traducerea în limba franceză aparține Mariei Gheorghe, iar coperta și ilustrațiile din interior, Dorinei Popovici.
Cartea are 134 de pagini, cu un format A6, în landscape. Pe coperta a IV-a se află o scurtă prezentare aparținând lui Ioan-Mircea Popovici. Volumul este compus din două„cărți”, prima cu titlul Pelerină pentru așteptări /Pèlerine pour attentes, iar a doua având titlul Gisela/ Giselle.
Iată prezentarea pe care a realizat-o Ioan-Mircea Popovici:

„Ce sunt pașadinele? Unele sunt precum roua dimineților de vară. Altele sunt cântec de dragoste. De la rouă până la cântec și de la cântec până la rouă, se remarcă o mișcarea-n spirală, ca într-o galaxie cu stare, filozofie și poezie de dragoste. Pașadine este un volum de referință, ca o integrală poetică pe tot registrul stărilor reflexive, profunde, sensibile și cu amprentă ușor de recunoscut.”

„Qu’est-ce que c’est, les pachadinnes? Il y en a plusieurs qui ressemblent bien à la rosée des matins d’été. D’autres chantent l’amour. De la rosée à la chanson et de la chanson à la rosée, on remarque un mouvement en spirale comme dans une galaxie avec état d’âme, philosophie et poésie d’amour. Pachadinnes est un volume de référence, comme une intégrale poétique dans un registre aux multiples états réflexifs, profonds, sensibles et à l’empreinte facilement reconnaissable.”

Ioan-Mircea Popovici


HQjpb


.  |


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!