agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1816 .



Fructul magic
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [DarkAngel1 ]

2005-06-05  |     | 



Cand se insera, marea isi aduna la tarm valurile inspumate si incepea sa povesteasca despre secretul pe care doar marea il stia. Despre lumea din adancuri. Nici un pamantean nu stia despre existenta unei lumi subacvatice. Nimeni nu banuia ca in adancurile marii exista Atlantida. O lume fanastica in care toate florile cantau cu glasuri de zane, oamenii aveau numai suflet de inger, iar animalele vorbeau prin ochii lor blanzi. Imparatia Atlantidei era condusa de o pereche de regi intelepti si frumosi cum rar ti-e dat sa vezi. Acolo nimeni nu stia ce e tristetea fiindca atata frumusete nu lasa loc durerii.
Asta pana intr-o zi cand frumoasa regina s-a imbolnavit. Toti locuitori adancului au aflat si au fost cuprinsi de o durere nemarginita. La fel si regele care nu stia ce sa mai faca pentru a alina suferinta reginei care se stingea incet, incet... Intr-una din zile, regele a trimis un sol pentru a aduce la palat cel mai batran sfetnic al tinutului.
- Exista un singur leac si numai acesta o poate salva pe regina din ghearele mortii. A spus batranul sfetnic.
- Spune-mi, cum se numeste si unde il pot gasi, a intrebat regele.
- Maiestate... va voi spune doar doua cuvinte... Fructul Magic! Si spunand acestea, batranul sfetnic a plecat.
Atunci, regele a hotarat sa plece pana la capatul pamantului in cautarea Fructului Magic. A cautat prin toate marile si oceanele lumii, apoi a hotarat sa mearga si pe uscat indurand tot felul de chinuri, dar nimic nu la oprit din drumul sau spre Fructul Magic. Dorinta de a o salva pe frumoasa lui regina biruia toate greutatile ce ii ieseau in cale. Si a mers bietul rege multe luni, prin furtuni si ploi, batut de vant si ars de soare, inghetat de iarna nemiloasa... si tot nu a gasit Fructul Magic.
Cuprins de durere, regele s-a intors dezamagit in adancurile marii, cu inima sfasiata de durere. Credea ca regina a murit asteptand sa fie salvata de el, iar poporul ar fi fost cufundat intr-o mare tristete.
Cum a ajuns la palat regele a fost uimit sa vada imensa bucurie cu care a fost primit. Sute de locuitori radiau de fericire, iar printre ei regele a zarit-o pe frumoasa lui regina. Pentru tanarul rege timpul s-a oprit in loc si nu mai exista nimic in jur, decat ea cu parul ei ca razele soarelui si ochii de peruzea.
De undeva de departe, regele a auzit glasul batranului sfetnic.
- Dragostea si devotamentul Maiestatii Tale... au salvat-o!
In clipa urmatoare toata fiintele din adancuri au strigat intr-un singur glas: Traiasca regele!
Abia atunci regele a inteles ca Fructul Magic exista in fiecare dintre noi si nu trebuie sa mergi la capatul lumii pentru a cauta o minune.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!