agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1499 .



Ion Antonescu - Considerente Generale
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Ben_Gal ]

2010-07-02  | [This text should be read in romana]    | 






Ion Antonescu - Considerente Generale

Ion Antonescu - a primit de la rege o Românie sfîrtecată de Dictat, Pactul Rusia-Hitler și fără Cvadrilater. Sarcina de întregire a fostului teritoriu era grea de tot. Impotentul rege [pe plan politic] n-o fi găsit alt candidat pentru a repara daunele aduse României. Ion Antonescu se evidențiase în trecut dovedind patriotism și inteligență. I-a lipsit desteptăciune, adică înțelepciunea, o calitate care, ca și la sah, iți permite să vizualizezi viitorul. Desi a fost avertizat că pe Hitler și visul lui utopic, ne-ralizat nici de Napoleon, nu se poate baza, a fost orbit de faptul că Germania era în posesia celei mai bune armate din lume. Nu a înțeles că interesul Hitlerului în România este temporar - petrolul din Valea Prahovei, că pentru Germania România e pe rol de trambulină. Nu a citit, sau nu a înțeles Mein Kampf, o creație a unui nebun vizionar inteligent și bun orator. Cred că dacă Hitler ar fi căstigat razboiul, locul României în noua lume ar fi fost cel definit în Mein Kampf, direct sau indirect: sclavi în minele de supt bogățiile României.
Ion Antonescu a pus pe masa de poker România și românii. Cu o armata sub-echipata a fost plasat de Hitler în fața rusului la Stalingrad. Bietul soldar român, disciplinat și viteaz, a devenit jertfa usoară și 180.000 de eroi au pierit la Cotul Donului.

Vremea cu ale ei. Oamenii, în bunătatea lor firească, țin minte doar lucrurile bune și astazi Ion Antonescu este venerat de multi în România. Necazul e că alții, cel puțin, ca el nu s-au născut. Da, a făcut groznice greseli, însă era un patriot încoruptibil. Omul potrivit la o vreme nepotrivită, sau învers.

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!