agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1376 .



La Posta
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Ben_Gal ]

2010-10-20  | [This text should be read in romana]    | 





La Posta

by BenGal



Adica acolo unde se trimit scrisori si nu la o alta.

Asta ca sa definim decorul.



Deci:

Ma duc ieri la Posta ca sa trimit o recomandata ingerului miou caci erau acolo acte de cetatean cinstit [stii, pentru loc in Rai] si sa platesc taxa la masina. Cca. 350 de dolari mari si verzi pentru rabla me model 1991. Veche e masina, insa mult mai tinara decit mine. Chilipiru asta rosu era vigina atunci cind am cumparat-o. E virgina si acum caci i-am schimbat cuptorul, pardon, motorul. Vezi bine, i-am dat-o ginerului meu intr-o zi si masina suparata s-a ars la sistemul de conexiune. Garagistul a spus sa o dau la gunoi, insa ea e a doua mea mare dragoste. Think About, chiar asa. Apropo, ea e prima, asa ca am scos frumusel 1700 de dolari, verzi si ei si am schimbat motorul.

Deci ma duc ieri la Posta. Iau belet, adica numar la rind si intru in castel. Acolo vad trei ghisee si toate libere. Trei virgine asteapta chenzina. Una citeste un ziar, alta isi explora adincurile nasului si a III-a se uita zimbind in tavan si are o figura plina de duiosie si asteptare infrigurata. Ma uit si io acolo si nu vad nimic. In fine, niciuna nu pare ca sesizeaza prezenta me maiestuoasa. Si doar eram in uniforma de cuceritor: pantaloni scurti patati de ciment, o camesa motto-tolita cu mineci lunge impotriva soarelui, care odata fusese alba si ne-rupta peste tot, si o sapca bleaga trasa smechereste pe urechea dreapta. Si ma asez eu pe un scaun si astept. Chestia e ca incepuse sa ma doara pilorul asa ca am inceput sa fac socoteala pe care din fecioare s-o deranjez. Vad ca aia visatoare apuca un mobil spre Fit Frumos. Aia cu nasul nu intra in socoteala. Ramine aia cu ziarul. Filosoafa, adica. Ma apropii tiptil tiptil si vad ca e o revista pentru copii de gradinita. In fine. Ce-mi pasa mie? Sunt doar grabit caci ma doare pilorul. Ciocanesc discret in geamul de acolo si ea ridica spre mine niste ochi mari de vaca virgina.Ma holbez io in ochii ei si nu vad nimic in afara de un balcon revarsat pe masuta ei. In fine. Nu trebe sa fiu pretentious tocmai acum. Sunt doar grabit caci ma doare pilorul.

- Cu ce va pot servi?, intreaba vaca, pardon, fonctionera si incep sa cred ca una din doua. Sau am ajuns la un restaurant, sau la o casa de fecioare. Ma uit eu la firma si vad ca scrie "Posta". "Aha", imi zic. "Ea traduce formula de bun venit obisnuita la fonctionarele unchiului Sam. Deh, globalizare", si-i spun:

- La tine, Pasa am venit... Pardon. Dintr-odata imi amintesc ca nu am el-zorab si ma corectez. A, am venit sa platesc pentru masina, insa am o intrebare prealabila. O vad ca se inroseste ca masina mea si incep sa cred ca ea spera ca intrebarea se refera la integritatea ei personala. Am vazut ca nu sunt clienti aici si am crezut ca o sa va bateti pentru mine, spun.

- Da? Serios? Asa esti obicinuit? In ebraica nu exista "dumneavoastra".

- Pai da, spun. De multi ani doamnele se bat pentru mine. Atit de multi ca intre timp am imbatrinit.

Si vad ca incepe incet incet sa se destinda si la urma hohote infricosatoare de ris ii cutremura balconul. Celelate fecioare vor sa stie cum devine cazul si vaca incepe sa le explice. In fine. Ies de acolo dupa plata, obosit dar istovit si ma duc in calea mea. Nu ma mai doare pilorul.






.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!