agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 620 .



Greata
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [addriann ]

2008-07-13  | [This text should be read in romana]    | 



Greața

Greața vine încet pe străzi, în livezile de portocali stricați, în gura noastră obosită și mincinoasă. Se adună în cerc deputații portocalilor pentru a măsura terenul din spatele abatorului de porci. Acolo se vor ține meeting -uri de tot felul , pentru toți și pentru fiecare. Adunați semnături să anulăm măsurătoarea terenului! Mâine ne strângem câțiva și mâncăm portocale din export, în fața casei mari a poporului. Ne vor fluiera fanii și vor țipa după noi cei care urăsc gustul portocalelor. În rest, aceleași zile se vor scurge, fără meeting - uri și fără alegeri. Acum e momentul pentru greață. Mai târziu vom asculta în fața sticlei portocalele vorbind și vom vedea înflorind trandafirii. Spitalele se vor umple de grețoși și nu va mai rămâne hârtie specială pentru înscrieri în celelalte partide.
S-au adunat deputații portocalelor din export și vorbesc despre cum să nu îngrijim trandafirii. Aflăm că nu se udă noaptea și nici ziua, ci se așteaptă să vină ploile toamnei. Se decretează lipsa anotimpului de toamnă și se aruncă în noi cu liste întregi uninominale., pe sortimente. Ieșim din școli și citim liste, ne internăm în spitale și citim listele celor care nu au mai ieșit. Vizităm muzee și citim lista prețurilor de intrare. Ne facem timp și punem ștampila peste hârtii, peste nume diverse, fără poze.
Sunt alegeri! De mâine iar simțim cum greața vine încet pe străzi, în casele noastre, peste liniștea noastră, peste câmpurile cu maci roșii, care au înflorit pe terenul măsurat, din spatele abatorului de porci.

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!