agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1402 .



Taurul zurbagiu
prose [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Ben_Gal ]

2008-10-13  | [This text should be read in romana]    | 



Citeam undeva că taurii sunt daltoniști și am fost mirat căci mi-am adus aminte de un film în care un toreador tot flutura o cîrpă roșie în fața unuia din ei și acesta părea foarte supărat de această conduită. Există și o vorbă: "a văzut roșu" și semnificația ei este știută.
După un timp am ajuns în Madrid și am intrat într-o arenă în care urma să se prezinte performanța corridei. Într-un colț al arenei s-a ridicat o barieră și un taur de proporții impresionante și-a făcut apariția. Poate pare ciudat ceeace scriu, dar animalul nici nu părea că are lupta în cap, dimpotrivă. Cine știe...Poate credea că e la o întrecere de frumusețe pentru proclamarea lui Mister Torro Universal. A apărut și toreadorul, dar dansul acestuia cu mantia aceea roșie fluturată în fața taurului n-a avut niciun efect și animalul părea chiar amuzat și prietenos. Începusem să cred că luptă nu va fi aici pentru că s-a nimerit că taurul acela fusese crescut de Mama Tereza, cînd deodată a intrat un călăreț și a început să-l împungă pe bietul animal cu o suliță lungă și ascuțită. După un timp taurul a părăsit atitudinea sa pașnică, a uitat că fusese educat în spiritul dragostei pentru oameni și animale și a început să atace calul și călărețul. În acest moment organizatorii acestui "spectacol", considerînd că taurul este suficient de agresiv, au băgat în arena pe toreadorul acelui stabiliment, unul din cei mai buni pe care i-a avut Spania vreodată. Și astfel a început adevăratul spectacol, toreadorul executînd dansul tradițional cu mantia aceea roșie. Chestia e că taurul nu învățase să danseze și avînd, probabil, reflexe mai bune ca a fraților săi, mi ți l-a ridicat pe toreador în coarne rănindu-l grav. Ceeace s-a petrecut în continuare a fost surprinzător pentru novicele care eram. Taurul nu s-a mulțumit cu victoria sa și a cotinuat să-l impungă pe toreador deși părea că acesta își pierduse conștiința. Tot așa a atacat pe toți ceilalți toreadori care au intrat în arenă pentru a salva colegul rănit.
Pasă-mi-te acel taur era un infractor care nu s-a supus legii care îl desemnase ca victimă. Poate pare ciudat, dar am simpatizat cu acel animal care intrînd în arenă fusese, la început, plin de sentimente de prietenie.
În lumea asta există legi scrise și nescrise și acceptarea lor permite omului să se bucure de prietenia semenilor. Uneori omul este lovit sub centură și devine un infractor asemenea taurului din povestea de mai sus.
O zi bună vă doresc,
Ben

.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!