agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 973 .



Despre iubire si despre ura
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [BelleDeline ]

2008-12-14  |     | 




Niciodată nu suntem prea tineri pentru a simți si a fi siguri ca cineva ne iubește, ...de asemeni niciodată nu suntem prea tineri pentru a simți si a fi siguri ca la randu-ne si noi iubim pe cineva.

Cu cata siguranța simțim daca uram pe cineva, ...sau daca cineva ne uraste! ...Atunci de ce, ...de ce sa ne simțim tulburați? ...De ce sa ne ascundem? ...Si de cine ne ascundem de fapt?

...Suntem atât de instinctivi când uram pe cineva! ...Adică, ...mă refer la faptul ca de multe ori nici nu bănuim ca nu avem intenția de a ezita atunci când ne dam pe fata dezacordul cu privire la persoanele sau lucrurile pe care la uram. Aceasta instinctivitate ne caracterizează comportamentul de la cea mai frageda vârsta, pana la adânci batraneti si pana la ultimele clipe ale existentei noastre.

Daca „inima uraste sa urască si iubește sa iubească”- așa după cum spunea Lope de Vega – atunci de ce la oameni se exteriorizează atât de ușor sentimentele de ura, după cat de ușor si rapid se ascund in întuneric sentimentele de iubire?

Daca cultura, bunele maniere, educația si cadrul social influențează spre a nu ne determina sa exteriorizam cat de mult uram pe cineva, ...atunci de ce tocmai acești factori sunt aceea care ne influențează sa ne interiorizam iubirea pe care o simțim fata de cineva sau ceva, ...si sa o ingropam in cele mai adânci interioare ale ființei noastre?

Explicația s-ar putea afla oare in faptul ca nu uram atât de mult cand exteriorizam atata ura ...si ca nu iubim cu adevarat daca suntem inlantuiti de cultura, maniere, educatie, religie, etnicitate sau cadru social?


3 octombrie, 2005
Kondoros, HU/EU
ș

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!