agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 1916 .



Inceput de roman
prose [ ]
cap 2.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [diana vlase ]

2007-01-09  | [This text should be read in romana]    | 



Soarele ii mangaia poetic fata, pana la punctul de excitabilitate maxima a ochilor, si se trezi.
Nu-stiu de ce am tendinta sa incep toate povestile dimineata, poate pentru ca mama mi-a zis ca m-am nascut dimineata si a ramas bine zgariat in subconstient ca debordez de energie cand rasare soarele, si toate, odata cu noua imagine a lui, reincep...Stupid...dar de cate ori o fi rasarit soarele?
O noua zi, de data asta nici un plan.Nu o deranja ca a ramas fara munca, chiar deloc...era ceva ce si-ar fi dorit sa se intample, dar, sub nici o forma, nu ar fi avut curajul sa faca sa se intample. "O sa imi iau micul dejun la una din cafenelele mereu aglomerate, de la Mall", si-a zis, in drum spre baie..ii placea sa priveasca oameni si sa asculte franturi de discutii...daca ar fi putut sa o angajeze cineva sa faca asta...ce fericita ar fi! Se deschide un intreg univers paralel cand nu stii nimic despre omul pe care il privesti la masa de langa tine(nici nu ai vrea sa stii)dar din cele zece minute in care ii asculti convorbirea telefonica iti faci un intreg scenariu vizavi de faptul ca isi bate nevasta sau ca este cel ce isi ajuta fiul la tema la educatie civica...si pana la urma nu conteaza cine e omul ala de fapt...conteaza doar ca, in viziunea ta este un pion de pe o tabla de sah imaginara a momentului...probabil ca peste cateva minute, cand o alta persoana iti va atrage atentia, ai sa uiti despre el...asa ca si-a scos agenda bordo si a notat: "privirea calda si miscarile blande nu ascund taietura buzei...unii zic ca un om se cunoaste dupa ochi, eu zic ca se cunoaste dupa cum strange buzele cand vorbeste...acolo e marturia suferintelor lui."
Ar fi vrut sa manance ceva care ar fi putut sa intregeasca tabloul diminetii boeme de pariziana, un croisant cu miere, sau branza cu struguri si o bautura slaba...dar Mall-ul ofera tot felul de fast-food-uri pline ce carne si E-uri asa ca a optet pentru "The Corner" , un loc de unde se vede totul si care iti da o libertate optima de a visa fara a parea penibil sau ciudat.
Cand o sa se aduca si in Romania cafeaua americana? Cand va putea romanul sa bea o cana sanatoasa de cafea altundeva decat la el acasa?Si-ar fi dorit o cafea americana, slaba, dulce si in cantitate industriala..dar evident ca nu gasim asa ceva...asa ca "un expreso lung(nu o gurita de cafea...doua!) cu zaharina si lapte".
Se facuse ora pranzului si Mall-ul devenise prea mult pentru ea, forfota aia de furnicar, placuta dimineata, acum ajunsese sa oboseasca. Sa se intoarca acasa...de ce..?O plimbare pe Lipscani ca in primul an de facultate ar fi ceva ...Ar fi luat taxiul dar sa luam in calcul ca semnase in randurile somerilor...
Lipscaniul cred ca nu se schimba niciodata...ba se schimba dar niciodata indeajuns..reprezinta Bucurestiul Vechi..trebuie sa reprezinte asta ..pentru ca altfel o sa ne pierdem sufletul intre pipere si office-center-uri. La Ruine si-a deschis agenda a doua oara pe ziua de azi: "Cred in tine, piatra, eternitate impasibila si in tine frumusete a sarutului...cred. Vor fi fost ploi, or sa vina ploi, vor fi fost sori, or sa vina si ei...clipe..clipe..si berea la halba la Ruine...mutumesc de viata, Doamne."
Inchide agenda cu un plan pentru ziua urmatoare...


.  |








 
shim Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. shim
shim
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!