agonia
english

v3
 

Agonia.Net | Policy | Mission Contact | Participate
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Article Communities Contest Essay Multimedia Personals Poetry Press Prose _QUOTE Screenplay Special

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texts by the same author


Translations of this text
0

 Members comments


print e-mail
Views: 2658 .



DESCULTI DE SPERANTA...
screenplay [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [SILVA ]

2002-11-04  | [This text should be read in romana]    | 



Personaje: 1 Suflet si 2 Draci; Locatie: poarta Iadului.

SUFLET:"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"... Che 'azz! Ce pastele ma-sii! (cuvintele mai mult mimate)
Speranta... De unde?! Ce fel?! De care speranta si cata sa ai, ca sa poti s-o lasi la poarta?!... Speranta de viata scade, speranta intr-un viitor mai bun, pe lumea asta ori pe-ailalta, e de-a dreptu' nula daca nu ma-nsel... (ras sarcastic)
Si astia vor sa ne lasam speranta la usa, ca pe papuci! Cu alte cuvinte, vor sa ne convingaca mai avem... (ranjeste) Nu domnilor, nu onorabililor, nu cum dracu' v-o mai zice, n-avem ce lasa la intrare! Da' ce, sunteti orbi, nu vedeti c-avem talpile batatorite si sangerande, ca nu mai avem de mult papuci, nu vedeti, voi astia, ca suntem desculti?!
(aproape isteric)Da' mai lasati-ma, imbecililor, cu pretentiile astea stupide! Vreau sa intru, vreau sa simt si eu ceva, fie si arsura focului vostru puturos de catran! Orice, numai sa simt! Lasati-ma sa intru! Dati-mi drumul! Vreau sa intru!

(Sufletul se izbeste repetat, cu disperare, in poarta si, la un moment dat, reuseste s-o deschida si sa intre pe jumatate dincolo, unde este blocat de cei doi draci)

DRAC 1:(batjocoritor)I-auzi, na! Vrea sa intre, he, he, he! Bai dobitocule, acilea nu intra decat aia de sperau ca n-o s-ajunga aici! ( razand, catre celalalt Drac) Sa se duca la etaj!
DRAC 2: (smucindu-l pe Suflet si tarandu-l de cealalta parte a portii) Ai gresit apartamentu', draguta! Sefu' zice sa-ncerci la vecini! (Sufletul iese din scena, ajustandu-si giulgiul cam sifonat in incaierare, iar Dracul 2 striga in urma lui, plin de bunavointa) Ia liftu', ca pe scari nu-i lumina si-o sa-ti frangi gatu', bai amaratule!

(La poarta e din nou liniste. Cei doi draci se aseaza si reincep sa joace table)

DRAC 1: (nedumerit) ...Ce aia ma-sii cauta asta pe-aici?...

SFARSIT

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Home of Literature, Poetry and Culture. Write and enjoy articles, essays, prose, classic poetry and contests. poezii
poezii
poezii  Search  Agonia.Net  

Reproduction of any materials without our permission is strictly prohibited.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Privacy and publication policy

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!